Astăzi, 29 august 2018, în ziua de prăznuire a Tăierii capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Preasfinţitul Părinte Dr. Episcop Ambrozie a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica Parohiei Hulubești de Sus, județul Giurgiu.

Cu acest prilej, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului a ținut un cuvânt de învățătură în care a arătat faptul că Biserica Ortodoxă a rânduit ca în ziua prăznuirii Tăierii Capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, la 29 august, să se țină post, în orice zi a săptămânii ar cădea această sărbătoare, în amintirea celui mai aspru postitor și zelos propovăduitor al pocăinței.

În această zi nu trebuie numai să nu consumăm anumite alimente, ci să ținem și un post spiritual, duhovnicesc, mai profund, nefiind îngăduite manifestări zgomotoase, ci ziua aceasta să ne fie o sărbătoare de meditație și să vedem ce am putea să facem să punem în practică cuvintele rostite de Sfântul Prooroc și Înaintemergător Ioan Botezătorul, a mărturisit Preasfinția Sa.

 

De asemenea, Chiriarhul nostru a mai spus despre Sf. Ioan Botezătorul că în istoria Bisericii este consemnat ca ultimul mare profet al Vechiului Testament, cel care a făcut trecerea spre perioada Noului Testament. A murit ca martir, decapitat, la porunca regelui Irod. În Scriptură, Sfântul Ioan ne este înfățișat drept un mare ascet, îmbrăcat în haină de păr de cămilă, mâncând lăcuste și miere sălbatică.

 

La acest moment de sărbătoare pentru Parohia Hulubești, datorită activității pastoral-misionare desfășurate, Ierarhul nostru l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele paroh Bobircă Ionuț Ciprian, oferindu-i cu acest prilej o cruce pectorală și o bederniță. La final, părintele paroh a mulțumit Ierarhului nostru pentru binecuvântare de a sluji în această parohie, precum și pentru cuvântul de folos duhovnicesc. Cu prilejul vizitei în biserica "Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil" a Parohiei Hulubești de Sus, PS Ambrozie a adus spre închinare Icoana Maicii Domnului - Prodromița din Sfântul Munte Athos, apoi a oferit credincioșilor prezenți iconițe și revista "Familia Ortodoxă".

sursa : www.episcopiagiurgiului.ro